Четвер, 28.03.2024, 23:00  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ДОЗВІЛЛЯ » Хоббі » Собаки (в кого який гарний пес ? яка порода ? фото є ?)
Собаки
AДМДата: Неділя, 06.03.2011, 11:43 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
Свійський cоба́ка чи пес (Canis familiaris) — культигенна тварина. Термін застосовується як для домашніх, так і для бездомних тварин. Домашній собака був одним з найбільш широко застосовуваних службових та компанійських тварин протягом всієї історії людства.

Коли відбулося одомашнення — питання спірне; наукові оцінки варіюються в межах від 100.000 до 15.000 років до сьогодення. Собака швидко став незамінним у всіх світових культурах, та був дуже цінним в ранніх людських поселеннях. Наприклад, вважається, що успішна еміграція через Берингову протоку могла б бути неможливою без їздових собак. Собаки виконують багато видів робіт для людей, таких як полювання, охорона, служба в поліції та військах, а також собаки допомагають пасти стада худоби, допомагають інвалідам, та служать компанійськими сімейними собаками. Ця універсальність, більша ніж практично в будь-якої відомої людству тварини, дала собаці прізвисько «кращий друг людини». Зараз, за підрахунками на планеті проживає 400 млн. собак.

Коли сучасне розуміння генетики отримало значний розвиток, люди почали інтенсивно розводити собак для виконання широкого кола конкретних функцій. Через цей процес, собаки розвинулись в сотні різних порід, та зараз виявляють більше поведінкових та морфологічних відмінностей між собаками різних порід, ніж в будь-яких інших наземних ссавців. Наприклад, висота в холці може варіювати від декількох сантиметрів (чихуахуа) до майже метра (ірландський вовкодав, німецький дог); забарвлення — від білого до чорного, включаючи палеве, сіре, коричневе з великим розмаїттям відтінків.

 
МайстерДата: Неділя, 06.03.2011, 11:52 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 18
Репутация: 2
Статус: Offline

Прикрепления: 4053352.jpg (14.0 Kb) · 6633863.jpg (175.5 Kb)
 
AДМДата: Неділя, 06.03.2011, 12:04 | Сообщение # 3
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
Порода — це група тварин, що мають спільне походження й спільні риси, які передаються спадково.

Зараз ми кажемо «стародавня порода», а люди впродовж багатьох століть вели відбір, не замислюючись над тим, що вони виводять якусь породу собак або ж інших тварин. Відбір був твердий, а часто жорстокий. Непотрібних убивали. А якщо був потрібен новий чотириногий працівник, залишали цуценят лише від працьовитих батьків — аби й цуценя теж виросло трудящим. Як визначити, чи буде воно таким, по маленькому цуценяті? Найпростіше вибрати схожого на батьків-трудівників. Як визначити схожість? Найлегше зробити це за типом, за кольором шерсті. І якщо місцевість, де використовують цих собак, невелика, то формується порода, однорідна не тільки за робочими характеристиками, а й за типом, кольором шерсті та іншими зовнішніми ознаками.

Саме так формувалися так звані аборигенні породи. Є ще й заводські породи — продукт більш пізнього часу, організованого собаківництва. Це або аборигенні породи, офіційно визнані кінологічними, собаківницькими організаціями, або ж заново створені.

Людям властиво систематизувати своє оточення, і тому породи собак поділяють на групи. Можна за призначенням — мисливські, службові й декоративні. Але зараз багато порід здобувають нові спеціальності, наприклад мисливці лабрадори й біглі працюють іще й як службові собаки, окрім того, собак практично всіх порід люди тримають як компаньйонів. Тому зараз собак поєднують у групи швидше за спільністю давніх коренів: догоподібні собаки, вівчарські собаки, такси, тер'єри, хорти тощо.

У наш час існують більше 400 порід собак, які зовсім не схожі одна на одну, але процес створення нових триває й зараз.

Породи живуть своїм життям — з'являються, діляться й зникають через примхи долі й втрату інтересу до них. А зараз ЮНЕСКО оголосила всі існуючі породи домашніх тварин надбанням людства.

*

Німецька вівчарка
*

Біла швейцарська вівчарка
*

Довгошерстий коллі
*

Бордер-коллі
*

Бріар
*

Південноруська вівчарка
*

Комондор
*

Аргентинський дог
*

Доберман
*

Шнауцер
*

Чорний тер'єр
*

Сенбернар
*

Ньюфаундленд
*

Тибетський мастиф
*

Німецький боксер
*

Німецький дог
*

Бульдог
*

Англійський мастиф
*

Середньоазійська вівчарка
*

Кавказька вівчарка
*

Ротвейлер
*

Йоркширський тер'єр
*

Вест хайленд уайт тер'єр
*

Скай тер'єр
*

Жорсткошерстий фокстер'єр
*

Гладкошерстий фокстер'єр
*

Американський стаффордширський тер'єр
*

Такса
*

Аляскінський маламут
*

Західносибірська лайка
*

Російсько-європейська лайка
*

Акіта-іну
*

Чау-чау
*

Басет-хаунд
*

Бладгаунд
*

Бігль
*

Лангхаар
*

Англійський сетер
*

Шотландський сетер
*

Ірландський сетер
*

Лабрадор ретривер
*

Золотистий ретривер
*

Американський кокер спаніель
*

Пудель
*

Чихуахуа
*

Пекінес
*

Мопс
*

Афганський хорт
*

Грейхаунд
*

Шар пей

[ред.] Класифікація порід собак

Детальніше: Класифікація порід собак за МКФ

Вважається, що першу наукову класифікацію порід собак зробив відомий французький натураліст Бюффон, який жив у XVIII столітті. На той час вже було відомо близько сотні порід. За основу своєї класифікації Бюффон взяв форму і характер вух. До однієї групи він відніс собак зі стоячими вухами, до іншої — з напівстоячими, далі — з висячими, в особливу групу він об'єднав собак з «в'ялими» вухами тощо. Але вже за більш ніж сім тисячоліть до Бюффона люди не тільки добре розрізняли породи собак, але й по-своєму класифікували їх. Це зараз нову породу собак можна створити протягом 20 — 50 років, а у давні часи на це було потрібно набагато більше часу. І тим не менше ще за кілька тисячоліть до нашої ери існували різні породи собак, які були зовсім не схожі одна на одну. У всьому світі найбільш уніфікована система класифікації собак Міжнародної кінологічної федерації, яка змінюється час від часу за рішенням Генеральної асамблеї FCI. У цій класифікації кінологи намагаються знайти баланс між історією утворення порід, особливостями їх статури і принципами використання. Ухвалена в 1990 році, ця система поділяє всі існуючі породи собак на 10 груп, виходячи з традицій, історії порід, специфіки використання.

* Група 1 — вівчарки та собаки-пастухи (крім швейцарських собак-пастухів).
* Група 2 — пінчери, шнауцери, молоси та швейцарські собаки-пастухи.
* Група 3 — тер'єри.
* Група 4 — такси.
* Група 5 — шпіци та примітивні.
* Група 6 — гончаки та споріднені породи.
* Група 7 — лягаві.
* Група 8 — ретривери, собаки по птиці та «водяні» собаки.
* Група 9 — собаки-компаньйони та тої.
* Група 10 — хорти.

Формування різноманіття порід собак базувалося на наступних умовах (ознаках, критеріях): генетичні задатки — походження; умови життя та роботи — екологія; специфіка використання людиною — робота. Відповідно до цих принципів виділено сім основних породних типів і мала група декоративних собак неясного походження.

* Лайки, шпіци і парії.
* Хорти.
* Мастифи.
* Гончаки.
* Собаки по птиці.
* Вівчарки.
* Тер'єри, пінчери і шнуцери.
* Декоративні собаки неясного походження.

[ред.] Спеціальний курс дресирування

Спеціальне дресирування спрямоване на вироблення в собаки навичок, потрібних для використання її в певних видах служби: захисно-караульній, сторожовій, розшуковій тощо. Для кожного виду служби в собаки виробляються певні спеціальні навички — наприклад, недовірливе ставлення до сторонніх, робота по сліду, пошук руди за її запахом і т. ін. Дресирування за спеціальним курсом розпочинають після того, як собака успішно пройшов курс загального дресирування.

Дуже важливо правильно визначити, за яким видом спеціальної служби доцільніше дресирувати собаку. Наприклад, собаку з чітко вираженою активно-оборонною реакцією, сильного, з гострим слухом і нюхом доцільно дресирувати для захисно-караульної та розшукової служб; собаку ласкавого, довірливого до людей — як провідника сліпих, а також для рудопошукової та газорозвідувальної служб.

У визначенні придатності собаки до дресирування з того чи іншого виду спеціальної служби обов'язково потрібно враховувати: 1) породу та екстер'єр собаки, його вік, зріст, фізичний стан; 2) тип поведінки собаки, його переважаючу реакцію і міру збудливості; 3) стан органів чуття і здоров'я.

Слід відразу застерегти: для початківця собаківника-аматора це непосильне завдання. Тому, щоб правильно визначити вид спеціального дресирування, кожен собаківник-аматор повинен порадитися з кваліфікованим інструктором — бажано тим, який керував загальним дресируванням собаки. Для цього потрібно звернутися в клуб службового собаківництва.

 
квіткаДата: Субота, 12.03.2011, 16:33 | Сообщение # 4
Сержант
Группа: Друзья
Сообщений: 28
Репутация: 0
Статус: Offline
Щось ніхто своїх псів не демонструє. Напевно тепер в селах псів нема. Тільки у Львові в квартирах

Якщо б тут на форумі були львівяни, то вони б показали своїх песиків

 
ВійтДата: Неділя, 13.03.2011, 09:01 | Сообщение # 5
Генерал-майор
Группа: Війт
Сообщений: 19
Репутация: 0
Статус: Offline
чому немає

А ось вона в дії

Прикрепления: 3455178.jpg (33.8 Kb)
 
ВійтДата: Неділя, 13.03.2011, 09:02 | Сообщение # 6
Генерал-майор
Группа: Війт
Сообщений: 19
Репутация: 0
Статус: Offline
Прикрепления: 9454578.jpg (16.5 Kb)
 
мажорДата: Четвер, 31.03.2011, 19:56 | Сообщение # 7
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 11
Репутация: 0
Статус: Offline
яка собачка)

Прикрепления: 8055353.jpg (65.1 Kb) · 1019574.jpg (200.2 Kb)
 
МайстерДата: Неділя, 03.04.2011, 12:06 | Сообщение # 8
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 18
Репутация: 2
Статус: Offline
а така
Прикрепления: 4316627.jpg (5.6 Kb)
 
AДМДата: Неділя, 03.04.2011, 20:35 | Сообщение # 9
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
Ну Ти і майстер ! Таке вчудити... І шо той пес тобі каже ?
 
nataДата: Середа, 29.06.2011, 16:34 | Сообщение # 10
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 17
Репутация: 0
Статус: Offline
А той шо каже ?

 
AДМДата: Четвер, 03.05.2012, 18:15 | Сообщение # 11
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
А в кого в селі пес живе у хаті ?
 
AДМДата: Субота, 16.11.2013, 09:34 | Сообщение # 12
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
Гляньте ЦЕ - http://seloiludy.at.ua/forum/90-193-1
 
iKnopkaДата: Понеділок, 05.01.2015, 13:09 | Сообщение # 13
Лейтенант
Группа: Администраторы
Сообщений: 78
Репутация: 0
Статус: Offline
Чехлы для телефонов

www.headcase.in.ua
www.iknopka.in.ua
 
gukДата: П`ятниця, 14.07.2017, 17:55 | Сообщение # 14
Сержант
Группа: Друзья
Сообщений: 21
Репутация: 0
Статус: Offline
Кого більше: псів чи котів ?

www.ihor-hook.blogspot.com/
 
stanislavsinkarДата: Понеділок, 01.11.2021, 11:37 | Сообщение # 15
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 2
Репутация: 0
Статус: Offline
У мого собаки мама маламут, а тато - дворовий пес. Ось так вийшло, не догледів власник маламута. Але ж такі класні цуценята народились! Я не втримався, і забрав собі одного. Тепер це мій найкращий друг.
 
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ДОЗВІЛЛЯ » Хоббі » Собаки (в кого який гарний пес ? яка порода ? фото є ?)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ