Вівторок, 19.03.2024, 04:36  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » Добровільне обєднання територіальних громад » Добровільне обєднання територіальних громад - Золочів » Червоне чи Красне (Чи справді об'єднання територіальних громад Є ДОБРОВІЛЬНИМ)
Червоне чи Красне
gukДата: Вівторок, 25.04.2017, 09:57 | Сообщение # 1
Сержант
Группа: Друзья
Сообщений: 21
Репутация: 0
Статус: Offline
Червоне чи Красне ?

Територіальні громади трьох сіл Бортківської сільради Золочівського району Львівської області не хочуть обєднуватися з Червоним (не знаю, чому Золочівська влада його не подала на перейменування). Вже рік різні активісти і люди, які мають відношення до територіальних громад цієї сільради, стараються пояснити різним керівникам те, що запланований варіант не реальний.


Конституція України має норму про добровільне об'єднання територіальних громад.
Досі  законів  про об'єднання не було і самого об'єднання не було . Тепер є ЗАКОН УКРАЇНИ Про добровільне об’єднання територіальних громадhttps://www.facebook.com/photo.p....theater. Хто має інтерес - повинен його проаналізувати. Цей закон дає шанс добровільно приєднати моє рідне село Мала Вільшанка, села Бортків та Скнилів до Краснянської територіальної громади (об'єднаної) Буського району.
Моє село буквально вписане в село Андріївка (Мармузовичі). Є вулиці, де з одної сторони хати одного села, а з іншої сторони - іншого. Є межі городів, де з одного боку одне село, з іншого боку межі - інше.
Частина хат Андріївки  через взаємне проникнення сіл беруть газ з Маловільшанецької газової труби. Аналогічно з електрикою
Діти з Малої Вільшанки і старшокласники з Скнилова та Борткова ходять в Андріївську середню школу.  Також в Андріївці єдиний дитячий садок для всіх сіл Бортківської сільради. В Малій Вільшанці автобусної зупинки нема - всі ідуть в Андріївку. Доїхати з Андріївки, Скнилова, Борткова  в Красне чи Буськ - значно легше, дешевше і швидше, ніж доїхати в Червоне чи Золочів (теперішній райцентр ). Красне - залізнична станція. Електричкою до Львова значно дешевше ніж автобусом. Більшість людей з наших сіл лікуються в Красному чи Буську. З різними послугами, субсидіями - Буський район значно кращий варіант.
Об'єднання сіл Бортківської сільради  з Андріївкою та селищем Красне  - мрія багатьох поколінь .
Рік тому було обговорення територіальними громадами трьох сіл Бортківської сільради (Бортків, Скнилів, Мала Вільшанка) ЗАКОНУ УКРАЇНИ Про добровільне об’єднання територіальних громад. Всі три територіальні громади вирішили добровільно об’єднатися з Андріївською сільрадою (навіть якщо Андріївська сільрада буде приєднуватися до Краснянської селищної ради).  В Андріївці також було обговорення. Ніхто не заперечував проти приєднання сіл Бортківської сільради. Тоді ще не було плану.

У середу, 18 травня у Львівській обласній державній адміністрації відбулося обговорення добровільного об'єднання територіальних громад Золочівського району. Я пояснив керівництву адміністрації та Офісу реформ величезну проблему, закладену в плані. Перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський запитав, ЩО я пропоную. Я відповів, що було б абсолютно природньо погодитися з інтересами територіальних громад сіл Борткова, Скнилова, Малої Вільшанки на добровільне приєднання до планованої  Краснянської обєднаної територіальної громади. Моя пропозиція отримала певну підтримку в залі. Єдине заперечення серед десятків людей боло від голови РДА Володимира Недзельського. Він висловив думку щодо того, що моя ідея не патріотична щодо Золочіського району. Якщо б ми були десь на каві, то я б поцікавився, чи патріотично було  керівництву Золочівського району не подавати на перейменування село Червоне.
Але так як це було в приміщенні ЛОДА і територіальні громади трьох сіл Бортківської сільради думають про свою перспективу, ніхто не планує виїзжати з Львівської області, а при підтримці цієї ініціативи села будуть краще розвиватися - я залишив це зауваження для розгляду керівництвом ЛОДА.
Окремо хочу подякувати керівництву ЛОДА за те, що публічно декларується ДОБРОВІЛЬНЕ об'єднання територіальних громад.
Ростислав Замлинський запропонував протягом 10 днів узгодити свої позиції щодо добровільного об’єднання територіальних громад  та надати свої пропозиції у Львівську облдержадміністрацію.
Бортківська сільрада хоче приєднатися до Краснянської територіальної громади (об'єднаної)
Децентралізація (реальне самоврядування територіальних громад)
Якщо хтось хоче провести дискусію - Дискусійний клуб
Червоне чи Красне ?
Ігор Гук - керівник Інституту громадського захисту

Джерело - http://ihor-hook.blogspot.com/

Додано (25.04.2017, 09:57)
---------------------------------------------
Красне !

Прикрепления: 8160955.jpg (62.2 Kb)


www.ihor-hook.blogspot.com/

Сообщение отредактировал guk - Неділя, 22.05.2016, 12:33
 
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » Добровільне обєднання територіальних громад » Добровільне обєднання територіальних громад - Золочів » Червоне чи Красне (Чи справді об'єднання територіальних громад Є ДОБРОВІЛЬНИМ)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ