Четвер, 18.04.2024, 18:26  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРКА » Дрібний бізнес - особисте господарство » Капуста
Капуста
AДМДата: П`ятниця, 11.05.2012, 19:07 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
Популярність городів сильно зросла за останні кілька років. Людям подобається отримувати власний урожай. Городи стають все більш популярними і серед молодих сімей.

Вирощування органічних продуктів стало дуже модним останнім часом, і ця тенденція посилюється. Не викликає сумнівів те, що проводити час на городі корисно для здоров'я.

Березень - найкращий час для того, щоб приступити до обробки городу. Почніть роботу з удобрювання ділянки гноєм. Мороз буде сприяти утворенню тріщин в землі і в гної, що надалі сприятливим чином позначиться на діяльності черв'яків. Як кажуть, "рання пташка ловить черв'яків», і чим раніше ви почнете городній сезон, тим краще.

Дістати гній хорошої якості без особливих труднощів можуть тільки деякі садівники, які живуть поруч з фермами. Решта можуть придбати гній або перегній в спеціалізованих магазинах або садових центрах. У деяких випадках такий варіант кращий, ніж придбання гною на фермі, бо. добрива з садових центрів містять більше поживних речовин.

На самому початку городнього сезону вас чекає не дуже багато роботи. Зрозуміло, обсяг її залежить від розміру ділянки, але існує відправна точка для всіх городників - в першу чергу необхідно підготувати грунт. Потім слід переконатися, що у вас є все необхідне насіння, і ви готові до посіву в травні. У травні, крім картоплі, багато овочів можуть бути висаджені у відкритий грунт.

Найпростіші овочі, які неважко виростити навіть новачкові, це зелений салат, цибуля і редис. Крім того, новачкам нескладно виростити качана і цвітну капусту.

Якщо ви повні ентузіазму і у вас є парник в городі, ви можете почати посів насіння в квітні, а в травні підросла розсада буде готова до висаджування у відкритий грунт. Альтернативою є придбання готової розсади в садовому центрі і висаджування її в підготовлений грунт. Ваш вибір буде залежати від вашого досвіду в садівництві і від того, наскільки ви впевнені в своїх силах.

У багатьох молодих сімей є невеликий досвід у садівництві, і вони хочуть обробляти город разом з дітьми.

Якщо ви почали розробляти город в минулому році, то вам слід чергувати овочеві рослини шляхом щорічного переміщення їх по грядках у відкритому грунті.

Професійні овочівники завжди застосовують чергування культур, бо при вирощуванні на одному місці протягом декількох років овочів одного виду в землі можуть накопичуватися збудники захворювань культур, а сівозміна дозволяє запобігти цьому. Також можна використовувати такий варіант: якщо у вас є недавно оброблена ділянка землі, ви можете взяти звідти частину грунту і перенести її на нове місце. Таким чином, ви зможете оновлювати грунт протягом двох або трьох років, але краще все ж міняти місце посадки овочів щорічно.

Якщо ви хочете отримувати врожай більш тривалий час, то можна використовувати наступний метод. Купуйте контейнер з десятьма рослинами брокколі і спочатку висадіть на садовій ділянці дві або три рослини, тижнем пізніше висадіть ще дві або три рослини, а ще через тиждень знову посадіть дві або три рослини. Рослини до висадки у відкритий грунт будуть прекрасно почувати себе в контейнері.

Якщо ви посадите всю розсаду в один день (особливо це стосується брокколі), то врожай, найімовірніше, дозріє одночасно, а брокколі не зберігається довго на ділянці.

Інші види овочевих культур, наприклад качанова капуста, досягнувши стиглості, можуть тривалий час залишатися на ділянці. Брокколі і цвітна капуста - це два види овочів, урожай яких повинен бути прибраний відразу, як тільки дозріє. Різні строки посіву дозволять вам збирати урожай цих культур більш тривалий час.
 
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРКА » Дрібний бізнес - особисте господарство » Капуста
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ