Субота, 31.01.2026, 22:16  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Хто які страви готує з вівсяної крупи? Потрібні ідеї!
HzBoyДата: Середа, 06.08.2025, 19:57 | Сообщение # 1
Підполковник
Статус: Offline
Підкажіть, хто що готує з вівсяної крупи? Я завжди робив тільки кашу на воді, максимум з медом або бананом, але чесно — вже так набридло, що дивитися не можу. А в магазині купив велику упаковку вівсяної крупи "Терра", от тепер думаю, як її цікавіше приготувати, щоб було і смачно, і не просто банальна каша. Може, є якісь цікаві рецепти, де використовується вівсянка не в класичному варіанті? Поділіться своїми ідеями, бо фантазія вже закінчилася, а викидати не хочеться.

misterbicipsДата: Середа, 06.08.2025, 19:58 | Сообщение # 2
Підполковник
В мене така сама ситуація була! Теж взяв вівсяну крупу "Терра" і зрозумів, що звичайна каша — то вже не варіант. Але я знайшов кілька крутих ідей. Наприклад, роблю з неї запіканку з ягодами і йогуртом — смакота неймовірна! Ще пробував готувати вівсяні оладки, змішую крупу з яйцем, бананом і трохи кориці — виходить смачний і корисний сніданок. І, до речі, можна варити не тільки на воді, а й на рослинному молоці — смак зовсім інший, набагато ніжніший. Реально, вівсянка — це не тільки про кашу, головне знайти підхід.

HzBoyДата: Середа, 06.08.2025, 19:59 | Сообщение # 3
Підполковник
Дякую величезне, твої ідеї прямо в саме серце! Я навіть не думав про запіканку чи оладки, це ж справді цікавіше, ніж просто варити кашу. А підкажи, будь ласка, ти крупу якось спеціально підготовлюєш перед тим, як додавати в запіканку чи оладки? Чи її треба попередньо варити, чи достатньо замочити? Бо я боюся, що якщо кину таку, як є, то вона буде жорсткою. Поділися, як ти це робиш, щоб вийшло м’яко і смачно.

misterbicipsДата: Середа, 06.08.2025, 20:02 | Сообщение # 4
Підполковник
Тут все просто. Для запіканки я зазвичай вівсяну крупу "Терра" заливаю гарячою водою і залишаю хвилин на 10-15, щоб вона трохи розбухла. Варити не треба, бо вона ще дійде в духовці. Якщо роблю оладки, то теж просто заливаю гарячою водою або молоком і даю постояти хвилин 10, поки готую інші інгредієнти. Крупа стає м’якою, але не розлазиться. До речі, на сайті "Терра" є цікаві рецепти з вівсяною крупою https://lavka.terra.ua/tm-terra/krupi/krupi-v-p-p-upakovtsi/100100  , рекомендую глянути. Я ще хочу спробувати зробити вівсянку по-американськи за їхнім рецептом — виглядає бомбезно. Так що не обмежуйся просто кашею, з вівсянки можна готувати купу смачних страв.

Прикрепления: 9313042.jpg (19.0 Kb)

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ