П`ятниця, 19.04.2024, 14:06  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРКА » Дрібний бізнес - особисте господарство » Календар городника (що коли сіяти і інше)
Календар городника
УКРАЇНЕЦЬДата: Субота, 05.03.2011, 19:55 | Сообщение # 1
Сержант
Группа: Друзья
Сообщений: 22
Репутация: 0
Статус: Offline
Місячний посівний календар садівника-городника на 2011 рік

Місячний календар – це найголовніший «інструмент» для садівників-городників. Завдяки взаємному розташуванню світів – Сонця та Місяця – з нашою планетою, ми можемо визначати сприятливі й несприятливі періоди для здійснення городно-садових дій. Місяць у великій мірі визначає життєдіяльність рослин.

Астрологічний прогноз на 2011 рік допоможе визначитися тим, хто планує новий рік провести з великим врожаєм.

Місячний посівний календар садівника-городника на 2011 рік:
ЗИМА
Місячний календар садівника-городника на січень 2011 року: ранні посіви будуть вдалими 1, 2 січня та 12-19 січня. Заборонені дні для посіву – молодик (4 січня) і попередня доба. Найсприятливіші дні для посіву: 13, 14, 17, 18 січня. Менш сприятливі, але все таки прийнятні - 26 та 27 січня. 13 і 14 січня добре пройде ранній посів і обприскування кімнатних рослин. 17 і 18 січня можна проводити посів, догляд за квітами (прополка і обприскування). Ранній посів також можливий 26 і 27 січня. Причина цьому - убування Місяцю. Для посадки і пересадки найбільш успішними будуть 8,9, 24, 25 січня. Але висаджені культури 8 і 9 січня зажадають ретельного догляду, уваги. Урожай цих рослин менш придатний для тривалого зберігання. Висаджені рослини 24, 25 січня стійкіші до хвороб, шкідників. І вони завжди радуватимуть вас здоровим зовнішнім виглядом.

Місячний календар садівника-городника на лютий 2011 року: ранні посіви баклажана, перцю, кореневої селери, високорослих томатів потрібно зробити 1, 11-16 та 25-28 лютого. Найсприятливішими для раннього посіву будуть 14, 15 січня, коли Місяць проходить через знак Раки. 1 лютого, 11-15 та 16 лютого рекомендується зробити обприскування кущів і дерев проти зимуючих на них шкідників концентрованим розчином будь-якого мінерального добрива, що викорінює. Це можна робити лише в тих регіонах де ще не почалося або вже закінчилося рух соку. Слід ретельно обприскувати самі кінчики гілок проти яйцекладки тлі, а також самі гілки, стволи та пристволові круги. 4—10 і 19-24 лютого можна робити посадку, пересадку, пікіровку розсади. Пікіровку розсади томатів, баклажанів, перцю краще призначити на 4,5 лютого. У ці дні Місяць знаходиться в Рибах. Коли ж Місяць буде в знаку Тельця (9, 10 лютого), це ідеальний час для росту на підвіконні шнітт-лука, лука-батуна, репчатої цибулі на перо, а також для пікіровки розсади. 20, 21 лютого – сприятливі дні для посадки розсади середньостиглих сортів білокочанної капусти (Місяць – у Терезах). Місяць в знаку Скорпіона (22, 23 лютого) сприятиме пікіровці розсади дворічників.
ВЕСНА
Місячний календар садівника-городника на березень 2011 року: з 13 по 16 березня добре сіяти розсаду перцю, баклажана і високогірних томатів (якщо не зробили це в лютому), насіння однорічників і дворічників. Дуже дрібне насіння краще висівати на тонкий шар снігу, насипаного на грунт. Потім треба поставити посіви квітів в прозорий пакет і зав'язати його. Не слід поливати до появи сходу. Найсприятливішими для посіву томатів, баклажанів і всіх лістостеблинних рослин будуть 13, 14 березня. У цей період Місяць проходить через знак Раки. У теплиці або на підвіконні можна сіяти базилік, майоран, любисток, естрагон для подальшої висадки у відкритий грунт. Якщо сіятимете перець, появу його сходу краще прискорити. Для цього досить підвищити температуру ґрунту. При температурі 28оС перець зійде на 8-10-й день. З 26 по 31 березня можна сіяти насіння детермінантних томатів (томатів обмеженого зростання) і однорічних кольорів. Найсприятливішим днем для посіву буде 31 березня. У цей день Місяць знаходиться у Рибах. 13-17 березня та 26, 27, 31 березня, якщо ще не почався рух соку, рекомендується робити обприскування сечовиною. Полив та підгодівлю кімнатних рослин слід робити 5 (особливо вдало), 8, 9, 10, 20 (сприятливо для добрива квітів), 21, 22 березня. Також 21, 22 березня при Місяці в Скорпіонові опушення ґрунту і її полив дадуть прекрасні результати. Добре пройде підгодівля овочевих культур, у тому числі кімнатних і вирощуваних на балконі.

Місячний календар садівника-городника на квітень 2011 року: найсприятливішими для раннього посіву будуть 1, 28 квітня (при Місяці в Рибах), 11 квітня (при Місяці в Раку), 16 квітня (при Місяці у Терезах). 1, 11 квітня можна сіяти качановий салат і інші овочі, які можуть піти стрілками. Тоді качани будуть красивими, і листя зростатиме швидко. У ці ж дні добре сіяти кольорову капуста, редьку, шпинат, будь-які листові овочі. 16 квітня ефективно сіяти квіти і лікарські трави. 1, 2 квітня 11-17 квітня і 25-30 квітня можна обприскувати рослини від шкідників і давати їм позакореневу підгодівлю. Кращим днем для внесення добрив вважається 18 квітня. Посадки і пересадки краще робити 5, 6 квітня (при Місяці в Тельцеві), 10 квітня (Луна в знаку Раки), 19 квітня (Луна в знаку Скорпіона). Також 5, 6 квітня добре садити дерева, чагарники, живоплоти, коренеплоди. 10 квітня можна посадити листові овочі (хоч би в теплиці або на підвіконні). 19 квітня найсприятливіше для посадки лікарських трав і листових овочів, а також для посадки помідорів, огірків, гарбуза, кабачків, цвітної капусти, кущової квасолі і суниці.

Місячний календар садівника-городника на травень 2011 року: 1, 11-16 травня та 24-31 травня можна робити посіви перцю. Якщо ви не зробили цього в кінці квітня, то до середини травня потрібно посіяти в грунт лук-чорнушку, кінзу, щавель, крес-салат, яровий часник, петрушку, моркву, салат, ріпу. А самими кращими днями для посіву будуть 13, 14 травня (при Місяці у Терезах), 15 травня (при Місяці в Скорпіонові). 13, 14, 15 травня можна висівати в грунт горох і боби без попереднього замочування – це холодостійкі рослини. . Цибулю і лук-ріпку варто сіяти в ті ж терміни. Кабачки і гарбуз можна висівати в грунт, що утеплює сіном, або на компостну купу під плівкове укриття. Квасолю потрібно сіяти пізніше, в кінці травня, з 24 по 31 травня. А кращі дні – 24-26 березня. Квасолю можна залити дуже гарячою водою і відразу сіяти. Для будь-яких садово-городніх робіт 29, 30, 31 травня (Луна в Тельцеві) дуже сприятливі. При холодній погоді, «не робочому» корінні 1, 2, 11-17, 24-31 травня потрібно зробити позакореневу підгодівлю. У ці ж дні добре збивати під корінь бур'яни і робити прополку. Обприскування всіх рослин корисно робити в період розгортання листя – 1, 2, 11-17 травня. В цей час йде перший років всіх шкідників, у тому числі овочевих мух. З 4 по 10 травня, з 18 по 23 травня слід робити посадку, пересадку, у тому числі розсаду. Найбільш сприятливими для будь-яких посадок будуть 7 і 8 травня при Місяці в Раку. Посадки допустимі в нейтральні дні 18, 19 травня при Місяці в Стрільцеві, 20 і 21 травня при Місяці в козерогу. Розсаду кольорової капусти і буряка можна висаджувати в грунт 18-21 травня, але її слід прикрити лутрасилом від нічних заморозків. Весь травень – час посадки і пересадки дерев, але краще робити це 4-10 травня. 7, 8 травня – найкращі дні для стрижки газонів і лужків, трава довго не відростатиме. Кущі і дерева можна садити в несприятливі для інших рослин дні Льва – 9, 10 травня. В цей час плодові дерева і чагарники легко перенесуть щеплення.
ЛІТО
Місячний календар садівника-городника на червень 2011 року: з 9 по 14 червня, з 23 по 30 червня можна робити посіви. Найсприятливішими для посіву будуть 10, 11 червня (при Місяці у Терезах) і 12, 13 червня (при Місяці в Скорпіонові). Наступні посіви можна робити в кінці місяця, особливо в дні Тельця – 26, 27 червня, а також Раки – 30 червня. 2-8 червня, 17-22 червня допустима посадка, пересадка, поливши, підгодівля. Найбільш сприятливі для будь-яких робіт 3, 4 червня при Місяці в Раку і 21, 22 червня при Місяці в Рибах. Ці дні хороші також для пошуку води на ділянці, риття колодязів і канав. Дані дні (при Місяці у водних знаках) ідеально личать і для поливу, і для підгодівлі.

Місячний календар садівника-городника на липень 2011 року: 8—13 липня і 23-28 липня – дні, в які ефективно пройде обприскування від шкідників, хвороб, а також прополка бур'янів і зривання під корінь. Опушення ґрунту дасть прекрасні результати при Місяці в Скорпіонові, тобто 9, 10 липня. У ці ж дні рекомендується при необхідності боротися з равликами. 28 липня (місяць в Раку) буде вдалий посів озимини, висівання зеленних і пряних культур для здобуття пізніше зелені. Цього ж дня вдало пройде т обрізання плодових дерев. Вони зможуть легко перенести цю процедуру. З 2 по 7 липня і з 16 по 22 липня добре робити посадку, пересадку, поливши і підгодівлю. 2 липня (при Місяці в раку) особливо сприятливо для підгодівлі листових овочів і кольорів. 7 липня (при Місяці у Терезах) добре личить для вкорінення вусів суниці (вони згодяться для висадки майбутніх плантацій).

Місячний календар садівника-городника на серпень 2011 року: для прополки і обприскування 6-11 серпня і 23-27 серпня – найбільш сприятливі дні для прополки і обприскування. 6 серпня ідеально личить для обрізання і щеплення плодових дерев. Цього ж дня можна висівати насіння дворічників. 24, 25 серпня (при Місяці в Раку) варто займатися вегетативним розмноженням рослин і посівом злаків. 1-5 серпня, 14-21 серпня, 30-31 серпня добре виробляти посадку, пересадку, поливши і підгодівлю. 3, 4 серпня (при Місяці у Терезах), 14-16 серпня (при Місяці в Рибах) підійдуть для посадки ягідних чагарників (суниці, малина), декоративних чагарників. 5 серпня (при Місяці в Скорпіонові) можна зайнятися посадкою багатолітніх кольорів. 19, 20, 21 серпня (при Місяці в Тельцеві) ефективно робити посадку, пересадку цибулинних кольорів, а також рослин, утворюючих живоплоти.
ОСІНЬ
Місячний календар садівника-городника на вересень 2011 року: найбільш сприятливі для прополки, перекопування і обприскування дні з 4 по 10 вересня і з 20 по 25 вересня. Кращі дні для закладки компостних ям і для перекопування ґрунту – 6 і 7 вересня (дні Луни в козерогу). З 1 по 3 вересня, 13-19 вересня, 27-30 вересня можна робити посадку, пересадку, поливши, підгодівлю. 1, 2, 3, 15, 16, 17, 28, 29, 30 вересня підійдуть для посадки смородини, аґрусу. 1-3 вересня (при Місяці в Скорпіонові) можна зайнятися зміцненням берегів канави або струмка на вашій ділянці. Береги не обсипатимуться. 15-17 вересня – сприятливі дні для збору коренеплодів і закладки компостних куп. Сіно, скошене в ці дні, добре зберігатиметься.

Місячний календар садівника-городника на жовтень 2011 року: якщо дозволяють кліматичні умови, можна здійснювати посів, прополку, обприскування 4-10 жовтня, 20-24 жовтня. 24 жовтня (при Місяці у Терезах) можна зібрати ялинове гілля і зробити укриття для декоративних, квіткових культур. 1-3 жовтня, 13-19 жовтня, 27-31 жовтня можна також робити посадку і пересадку. 3, 13, 14 жовтня потрібно висадити озимий часник. 13, 14 жовтня можна почати ту, що вигнала на підвіконні цибулі на перо, шнітт-лука та батуна. У саду в ці дні добре б посадити цибулинні квіти, наприклад, тюльпани. 18, 19 жовтня (при Місяці в Раку) слід розмножувати відведеннями в'юнкі кімнатні рослини.

Місячний календар садівника-городника на листопад 2011 року: 2-8 листопада найбільш сприятливі для обприскування саду від зимуючих на рослинах шкідників. 19, 20 листопада (при Місяці в Рибах) добре личать для боротьби з шкідниками, що живуть в землі. 4, 5 листопада (при місяці в Рибах) можна підгортати снігом малину і інші ягідні чагарники. 1 листопада, 11-17 листопада, 26-30 листопада можна робити посадку, пересадку, поливши, підгодівлю кімнатних рослин. 14, 15 листопада (при Місяці в Раку) – кращий час для підгодівля кольорів. Ці ж дні добре підійдуть для посадки, ділення, пересадки кольорів. Тим, хто не боїться експериментувати, 14, 15 листопада можна порекомендувати для початку тієї, що передноворічної вигнала нарцисів, тюльпанів.

Місячний календар садівника-городника на грудень 2011 року: обприскування, посів і прополку в сприятливих кліматичних регіонах, в тепличних господарствах можна проводити 2-8 грудня, 18-22 грудня. 20, 21 грудня корисно оглянути кору на предмет наявності шкідників і при необхідності встановити пастку для гризунів, щоб захистити стволи дерев. 18 і 19 грудня (при Місяці у Терезах) можна посіяти насіння пеларгонії. З 11 по 17 грудня і з 25 по 31 грудня сприятливо проводити посадку пересадку, поливши, підгодівлю кімнатних рослин. 1, 29, 30 грудня (при Місяці в Рибах) – найідеальніший час для поливу, підгодівлі кімнатних рослин. 11, 12, 13 грудня (при Місяці в Раку) слід займатися підгодівлею кольорів, поливати і владнувати лазню для кімнатних і балконних кольорів. У рідкій підгодівлі в ці дні особливо мають потребу рослини, які в цей період активно зростають і квітнуть. Отже, сприятливі місячні періоди відомі.

Залишилося побажати всім садівникам-городникам великих врожаїв у 2011 році!

Сообщение отредактировал УКРАЇНЕЦЬ - Субота, 05.03.2011, 19:57
 
nataДата: Середа, 27.07.2011, 13:22 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 17
Репутация: 0
Статус: Offline
корисний календар
 
justvisДата: Неділя, 23.10.2011, 15:43 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 9
Репутация: 0
Статус: Offline
А коли садити малину ?

http://justvis.at.ua
 
MKCДата: Понеділок, 20.02.2012, 11:08 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 15
Репутация: 0
Статус: Offline
А кінець лютого-початок березня, що можна садити ?
 
AДМДата: Субота, 10.03.2012, 21:08 | Сообщение # 5
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
 
MKCДата: Понеділок, 12.03.2012, 21:54 | Сообщение # 6
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 15
Репутация: 0
Статус: Offline
Через тиждень всі виходимо на городи
 
patriotДата: Понеділок, 12.03.2012, 21:54 | Сообщение # 7
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 18
Репутация: 0
Статус: Offline
ЛЮДИ НАГАДУЮ ВЕСНАМісячний календар садівника-городника на березень 2011 року: з 13 по 16 березня добре сіяти розсаду перцю, баклажана і високогірних томатів (якщо не зробили це в лютому), насіння однорічників і дворічників. Дуже дрібне насіння краще висівати на тонкий шар снігу, насипаного на грунт. Потім треба поставити посіви квітів в прозорий пакет і зав'язати його. Не слід поливати до появи сходу. Найсприятливішими для посіву томатів, баклажанів і всіх лістостеблинних рослин будуть 13, 14 березня. У цей період Місяць проходить через знак Раки. У теплиці або на підвіконні можна сіяти базилік, майоран, любисток, естрагон для подальшої висадки у відкритий грунт. Якщо сіятимете перець, появу його сходу краще прискорити. Для цього досить підвищити температуру ґрунту. При температурі 28оС перець зійде на 8-10-й день. З 26 по 31 березня можна сіяти насіння детермінантних томатів (томатів обмеженого зростання) і однорічних кольорів. Найсприятливішим днем для посіву буде 31 березня. У цей день Місяць знаходиться у Рибах. 13-17 березня та 26, 27, 31 березня, якщо ще не почався рух соку, рекомендується робити обприскування сечовиною. Полив та підгодівлю кімнатних рослин слід робити 5 (особливо вдало), 8, 9, 10, 20 (сприятливо для добрива квітів), 21, 22 березня. Також 21, 22 березня при Місяці в Скорпіонові опушення ґрунту і її полив дадуть прекрасні результати. Добре пройде підгодівля овочевих культур, у тому числі кімнатних і вирощуваних на балконі.
 
grozaДата: Четвер, 28.02.2013, 16:11 | Сообщение # 8
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 15
Репутация: 0
Статус: Offline
Пора виходити на ГОРОД !!!
 
iKnopkaДата: Понеділок, 18.03.2013, 18:36 | Сообщение # 9
Лейтенант
Группа: Администраторы
Сообщений: 78
Репутация: 0
Статус: Offline
Вже треба часник полоти

www.headcase.in.ua
www.iknopka.in.ua
 
AДМДата: Субота, 16.11.2013, 09:22 | Сообщение # 10
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
Гляньте на ЦЕ - http://seloiludy.at.ua/forum/90-193-1
 
AДМДата: Неділя, 06.03.2016, 22:24 | Сообщение # 11
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
На город
 
gukДата: П`ятниця, 14.07.2017, 17:51 | Сообщение # 12
Сержант
Группа: Друзья
Сообщений: 21
Репутация: 0
Статус: Offline
Треба вже щось починати робити

Додано (14.07.2017, 17:51)
---------------------------------------------
Жнива


www.ihor-hook.blogspot.com/
 
IrnДата: Понеділок, 14.12.2020, 13:15 | Сообщение # 13
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 10
Репутация: 0
Статус: Offline
Мне тоже кажется что календарь нужный
 
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРКА » Дрібний бізнес - особисте господарство » Календар городника (що коли сіяти і інше)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ