Четвер, 28.03.2024, 20:16  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Все інше » Обмін валют
Обмін валют
AДМДата: Вівторок, 27.09.2011, 17:53 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
Обмін валют
Сьогодні Мін’юст скасує пред’явлення документів під час обміну валюти
Обмін валют
Нові правила обміну валют, які набули чинності з 23 вересня, можуть бути пом’якшені в частині вимог відносно пред’явлення документів, що засвідчують особу.

За інформацією джерел у Мін’юсті, найближчим часом буде дано роз’яснення, яке конкретизує необхідність вимагати документи, що засвідчують особу, тільки при обмінно-валютних операціях понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, з 23 вересня НБУ зобов’язав банки здійснювати купівлю-продаж валюти тільки за умови пред’явлення документа, що засвідчує особу. Відповідні зміни регулятор вніс в інструкцію про порядок організації і здійснення валютно-обмінних операцій на території України. Ця норма діє для операцій купівлі-продажу валюти на суму до 50 тис. грн.

При проведенні операцій на суму, що перевищують цей ліміт, як і раніше, банк зобов’язаний вказати в довідках і квитанціях усі паспортні дані клієнта.

На практиці банки і обмінні пункти вимагають від усіх клієнтів виключно паспорт. Хоча у вищезгаданій постанові прописано зобов’язання пред’явлення саме документа, що засвідчує особу – яким може бути не лише паспорт, а й військовий та студентський квиток, водійські права тощо.

З введенням нових правил біля обмінних пунктів з’явились «міняйли» – приватні особи, готові здійснити обмін будь-яких сум швидко, без зайвих формальностей і по курсу 8,15 грн за долар.

Джерело
 
квіткаДата: Вівторок, 27.09.2011, 17:56 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Друзья
Сообщений: 28
Репутация: 0
Статус: Offline
Арсеній Яценюк оскаржив постанову НБУ про паспортизацію валюто-обмінних операцій
Сьогодні, 18:29
Арсеній Яценюк оскаржив постанову НБУ про паспортизацію валюто-обмінних операцій
Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати протиправною і скасувати постанову Нацбанку України №278, за якою валюто-обмінні операції здійснюються лише за умови пред'явлення документа, що посвідчує особу.

Арсеній Яценюк підкреслив, що мотивація прийняття цієї постанови абсолютно незрозуміла. «Окрім того, щоб створити черги біля обмінних пунктів і контролювати кожну фізичну особу, яка обмінює національну валюту, вона нічого не вирішує. Цим документом не створена система захисту конфіденційної інформації про особу, зокрема адреса, дата і місце народження. Тобто прізвище, ім’я, по-батькові, місце проживання та паспортні дані всіх, хто здійснює обмінну операцію, може легко бути отримана будь-якими особами - в тому числі злочинцями», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Ця постанова ускладнює валюто-обмінні операції, найважливіше, провокує перехід цих операцій в тінь. Якщо її прийняли для мінял і створення чорного ринку обміну валют – то вона дійсно ефективна», - підкреслив він.

За його словами, постанова НБУ не стримає вірогідне падіння курсу гривні. «Курс треба рятувати не постановою, яка зобов’язує людей пред’являти паспорти, а зваженою економічною і фінансовою політикою», - наголосив він.

Також до суду направлено клопотання про негайну зупинку дії цієї постанови до завершення розгляду питання по суті.

В адміністративному позові Арсенія Яценюка зазначається, що збирання, зберігання, використання та поширення інформації про фізичну особу, в тому числі конфіденційної інформації про фізичну особу, здійснюється лише на підставі закону. Разом з цим, постанова НБУ №278 не є законом, що призводить до порушення закріплених в Конституції України та законі «Про інформацію» прав та законних інтересів осіб. Національний банк не має права вимагати від банків виконання операцій та інших дій, не передбачених законами України, зазначається в позові.

Постанова, якою було внесено такого роду зміни до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, є протиправною, такою що грубо порушує права громадян України та має бути скасована в судовому порядку, йдеться у позові.
 
justvisДата: Середа, 12.10.2011, 17:19 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 9
Репутация: 0
Статус: Offline
Заява голови Національного банку України С. Арбузова:

«Шановне панство! Національний банк України дедалі удосконалює процедуру валютно-обмінних операцій для фізичних осіб. Ми переслідуємо дві мети. По-перше, спростити і зробити максимально зручними для населення операції з купівлі-продажу валют. По-друге, посилити контроль за роботою валютного ринку та унеможливити порушення вимог чинного законодавства. Насамперед, Декрету Кабінету Міністрів України «Про систему валютного регулювання і валютного контролю».

Постановою номер 278 Національний банк дещо відкоригував правила здійснення банками валютно-обмінних операцій.

При цьому ми враховуємо реакцію суспільства на запровадження цих правил. Наголошуємо: пропонуємо зміни до законопроекту про валютне регулювання, який знаходиться на розгляді парламенту.

Водночас вже зараз, з огляду на об’єктивні і суб’єктивні причини, ми тимчасово спрощуємо процедуру купівлі банком готівкової іноземної валюти у фізичних осіб. Адже ми враховуємо технічну непідготовленість окремих банків та наближення чемпіонату Євро-2012.

Ми дозволяємо банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред’явленні ними будь-якого документа, що посвідчує особу. При цьому копіювання документів не здійснюється. Ці нововведення незабаром набудуть чинності і діятимуть до закінчення чемпіонату «Євро-2012».

Відповідальність за реалізацію вказаних спрощень покладаю на керівників банків. Зобов’язую їх роз’яснити своєму персоналу нові норми та вимоги Національного банку для забезпечення належної роботи обмінних пунктів. Для нас головне, щоб населення вільно, зручно, без нарікань мало можливість здійснювати валютно-обмінні операції»


http://justvis.at.ua
 
albelen88Дата: Вівторок, 24.11.2020, 19:25 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 17
Репутация: 0
Статус: Offline
буду знать
 
СatДата: Понеділок, 15.11.2021, 16:30 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
спасибо
 
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Все інше » Обмін валют
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ