Четвер, 28.03.2024, 18:32  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Суди » Apple виграв у Samsung
Apple виграв у Samsung
grozaДата: Неділя, 26.08.2012, 12:30 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Друзья
Сообщений: 15
Репутация: 0
Статус: Offline
Джерело

Apple виграв у Samsung
Рішення прийнято. Samsung порушила патенти Apple і повинна компенсувати їй 1 мільярд доларів.

Сьогодні було винесено вердикт Каліфорнійським судом в справі за позовом Apple до Samsung. За цим рішенням компанія Samsung має виплатити Apple більше одного мільярда доларів як компенсацію за порушення патентів. Присяжні вирішили, що Samsung порушила патенти Apple, що відносяться до дизайну і інтерфейсу, і що найчастіше компанія робила це навмисне.

Присяжні вирішили, що Samsung не надала ясних і переконливих доказів того, що патенти Apple на використання і дизайн були недійсними, як раніше заявляла південнокорейська компанія. Суд постановив, що багато продуктів компанії Samsung порушили ці патенти.

Хоч Apple виграла і менш заявленої нею суми в 2,5 мільярда доларів, це була явно гучна перемога для компанії. Вона також може мати далекосяжні наслідки для індустрії смартфонів і планшетів, починаючи від обмеження продажів, до необхідності міняти дизайн та інтерфейс користувача продуктів компанії.

У разі патенту 381, який має справу з функцією «повернення» (bounce back) в гортанні файлів, всі продукти компаній Samsung Electronics Ltd, Samsung Electronics America, and Samsung Telecommunications America Samsung, які її використовують були визнані такими, що порушують патенти, за винятком планшета Galaxy від Samsung Telecommunications America. Загалом це 21 смартфон і планшет, включаючи Samsung Nexus S 4G, Galaxy s II (AT & T і i9100), Galaxy Tab, і Galaxy Tab 10.1.

Є й трохи добрих новин для Samsung: присяжні ухвалили, що планшет Galaxy Tab 10.1 не порушує жодних патентів з фізичного дизайну, в чому Apple звинувачувала південнокорейську компанію раніше.

Після того, як рішення було зачитано, присяжні перервали свою роботу на 15 хвилин, поки суддя Люсі Кох (Lucy Koh) і юристи Apple і Samsung перевіряли рішення на предмет неспівпадінь.
Присяжні винесли рішення після всього лише трьох днів розгляду, що стало сюрпризом, враховуючи складність справи, яка зачіпає всі тонкощі, починаючи з дизайну пристроїв і закінчуючи способом передачі інформації по мережі 3G. Багато спостерігачів очікували, що не особливо підкованим в подібних технічних питаннях присяжним знадобиться щонайменше тиждень, щоб розібратися в настільки заплутаних показаннях та іншої інформації, наданої в ході розгляду справи.

Samsung і Apple вже більше року стикаються один з одним в судах по всьому світу в багатоетапних битвах за інтелектуальну власність. Apple стверджувала, що Samsung порушила патенти по дизайну iPhone і iPad, а також патент на використання деяких аспектів користувальницького інтерфейсу iOS. Південнокорейська компанія заявляла, що Apple порушує один з її основних патентів, що стосується мережі 3G.
 
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Суди » Apple виграв у Samsung
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ