Вівторок, 16.04.2024, 06:05  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ДОЗВІЛЛЯ » Заклади, заходи » Дивосвіт творчості Марії Приймаченко
Дивосвіт творчості Марії Приймаченко
AДМДата: Середа, 09.02.2011, 22:09 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
9 лютого у Львові відкрилася виставка «Дивосвіт творчості Марії Приймаченко». 44 полотна представлені у виставковій залі Львівського музею етнографії і художнього промислу.

Виставка пробуде у Львові до 27 березня. Усі охочі можуть відвідати виставку щодня, окрім понеділка, з 11.00 до 17.00 повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Твори, які виставлені в музеї, виконані на папері фарбами. Написала їх Марія Приймаченко в останні десятиліття життя.

Виставка вже експонувалась в Тернополі, Чернівцях та інших містах. Востаннє твори Марії Приймаченко виставлялись ще 2009 року.

«Ці праці – особливі, вони випромінюють тепло. Хочу, аби усі львів’яни відвідали цю виставку і взяли для себе частиночку тепла. Постаті, як Марія Приймаченко, не лише виховують цілі покоління, а й творять образ нашої держави на світовому рівні», - зазначив під час відкриття виставки міський голова Андрій Садовий.

Марія Приймаченко народилася 1 січня 1909 року у селі Болотня на Київщині. Після Чорнобильської катастрофи, село потрапило у 30-кілометрову зону відчуження. Попри те, останні дні свого життя відома художниця провела на Батьківщині. Померла 18 серпня 1997 року. За участь у виставці народного мистецтва 1936 року Приймаченко нагороджують дипломом першого ступеня. З того часу її твори експонуються на виставках у Парижі, Варшаві, Софії, Монреалі, Празі. Народна художниця України, член Спілки художників України, лауреатка Державної премії України імені Тараса Шевченка, створила велику серію картин про Чорнобильську трагедію.

 
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ДОЗВІЛЛЯ » Заклади, заходи » Дивосвіт творчості Марії Приймаченко
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ