П`ятниця, 29.03.2024, 15:27  Велика Вільшаниця  Бортків  Скнилів  Мала Вільшанка  Андріївка  Скварява  Красне  Куткір  Глиняни  Задвір'я 
Село і люди. Добровільне об'єднання територіальних громад
        ЧАТ Сайт
Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість · RSS
ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ  про  Сільський форум  СЕЛО і ЛЮДИ    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ЗДОРОВЯ » ПРОФІЛАКТИКА » Вплив глистів на здоровя (глисти)
Вплив глистів на здоровя
AДМДата: Середа, 12.01.2011, 12:10 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 190
Репутация: 0
Статус: Offline
Часто хворiєш -- перевiрся на глисти

Щойно промочили ноги -- i вже з температурою в лiжку? "З iмунiтетом щось не так", -- скаже досвiдчений лiкар. Iпорекомендує здати лабораторнi аналiз на... гельмiнти, а простiше сказати -- на глисти.

Який же зв'язок мiж застудою i цими паразитами?

-- Рiч у тiм, що в органiзмi людини гельмiнти найчастiше себе видають зниженням iмунiтету й апетиту, частими респiраторними захворюваннями, алергiєю, порушеннями травлення, анемiєю, болем у м'язах тощо, -- пояснює "Експресу" Катерина Бодня, завiдувачка кафедри медичної паразитологiї та тропiчних хвороб Харкiвської медичної академiї пiслядипломної освiти. -- I найнебезпечнiше те, що люди можуть роками, не знаючи про це, жити з паразитами й померти, скажiмо, вiд запалення легень. А про першопричину проблеми стане вiдомо лише постфактум.

-- Як запiдозрити того паразита?

-- Спочатку гельмiнти не провокують яскравих симптомiв. Людина часто застуджується, але не пов'язує цю проблему з глистами. Але вони не лише "об'їдають" господаря, а й зумовлюють найрiзноманiтнiшi хвороби його органiв та систем.

Останнiм часом збiльшилася кiлькiсть захворювань органiв травного тракту: печiнки, жовчевого мiхура, жовчевих проток, шлунка, тонкої i товстої кишок... Тому й цi симптоми (особливо, якщо вони поєднуються з частими застудами) -- привiд обстежитись на наявнiсть гельмiнтiв.

-- А побутує думка, що глисти -- це проблема брудних рук i стосується вона переважно дiтей.

-- У дiтей iмунна система бiльш уразлива, тому яйця глистiв i затримуються в їхньому органiзмi з бiльшою ймовiрнiстю, -- наголошує Наталiя Бiлобрам, завiдувачка вiддiлу медичної паразитологiї мiської СЕС. -- До того ж, дiти не завжди стежать за особистою гiгiєною: йдеться саме про проблему немитих рук.

Та, на жаль, вона стосується i дорослих. Якщо у великому колективi хтось один не взяв за правило мити руки пiсля вiдвiдання вбиральнi (а, з великою вiрогiднiстю, така людина має глисти), то ризик заразитися не омине жодного працiвника. Адже для цього досить узятися рукою за дверну ручку...

Крiм того, не всi, навiть дуже акуратнi люди, мають звичку добре промивати овочi, а потiм ще й тримати їх у кип'яченiй водi, обливати окропом. Не всi господарi домашнiх тварин раз на пiвроку дають своїм улюбленцям антипаразитарнi пiгулки -- а це обов'язково. До речi, для того, щоб пiдхопити "собачу" аскариду, досить лише погладити кота чи пса...

 
dp120886lvpДата: Понеділок, 06.02.2017, 18:07 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Репутация: 0
Статус: Offline
здравствуйте
 
gukДата: Понеділок, 27.02.2017, 18:04 | Сообщение # 3
Сержант
Группа: Друзья
Сообщений: 21
Репутация: 0
Статус: Offline
Маєте глисти ?

www.ihor-hook.blogspot.com/
 
FuryДата: Понеділок, 19.03.2018, 19:19 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Репутация: 0
Статус: Offline
да вы что?
 
ivankazhuk6Дата: Четвер, 21.03.2024, 17:19 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 10
Репутация: 0
Статус: Offline
Дійсно, глисти можуть привести до неприємних речей, спричинити біль у животі, часту діарею, а ще тоді втрачаєш апетит і постійно втомлюєшся. Це дійсно неприємно. Особисто, якщо відчуваю якісь дивні симптоми, обов'язково консультуюся з лікарем. Бо ці глисти, як їх не виживаєш, можуть стати серйозною проблемою. Тож краще бути на сторожі і не забувати про гігієну та правильне харчування.
 
СІЛЬСЬКИЙ ФОРУМ » ЗДОРОВЯ » ПРОФІЛАКТИКА » Вплив глистів на здоровя (глисти)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ